Un lloc de color de rosa

Escrit a 12 abril 2016 a Blog, Comunicació digital, Reflexions · Escrit per: Jèssica Enrique
instagram-un-lloc-de-color-de-rosa-postureo

La vida perfecta a través de les fotos d’Instagram

De compres amb les amigues a NYC, un passeig romàntic al costat del Sena, un esmorzar perfecte i equilibrat, un viatge amb la parella, una llar moderna i endreçada… Imatges ideals que podem trobar fàcilment a Instagram on la vida és un lloc feliç, sense maldecaps, de color de rosa.

A Instagram tot és perfecte, no hi ha discussions, ni problemes de feina ni mals de panxa. De veritat? De veritat creieu que tancar-se en una cuina a preparar una pizza artesana amb els vostres fills o els de la vostra parella o tots plegats (que quants més serem més riurem) és un moment ideal sense estrès, ni crits, ni desorganització i on tots somriem quan acabem plens de farina?  Sou tan incrèduls que us penseu que totes les imatges dels viatges amb cares de felicitat extrema no amaguen mai darrere una bronca per no posar-se d’acord amb l’hora de llevar-se o el pressupost per al restaurant on anar a dinar? De debò creieu que tot és real al 100% a Instagram? No sigueu innocents, tots volem ensenyar el bo i millor de les nostres vides i aparentar una vida perfecta i divertida.

Heu sentit a parlar del “postureig”? Doncs a això em refereixo, a mostrar el bo i millor de cada instant tot i que això impliqui una preparació enorme per fer veure que és perfecte i espontani. De la mateixa manera que passa a les pel·lícules, on les actrius es lleven sense lleganyes, amb el cabell completament planxat i rímel a les pestanyes o com quan després d’una escena de sexe la parella dorm fent la cullereta sense passar per la dutxa, però no passa res perquè al cinema tothom està net i perfecte a totes hores.

Ni de bon tros totes les fotos d’Instagram són fruit de la primera presa. És més, darrera d’elles acostuma a haver-hi certes trampes. Hi ha persones més fotogèniques que altres però fins i tot les que són més guapes i amb un cabell increïble i uns ulls preciosos no pengen la primera selfie que s’han fet. No us penseu que per molt que semblin models queden bé a totes les fotos que es fan i que no trien i remenen abans de seleccionar una nova imatge per penjar. Les fotografies d’Instagram ens enganyen. Bé, en realitat no ens enganyen, sinó que no ens permeten veure tot el que s’amaga rere cada imatge. Es busca el millor de cada moment maquillant-lo una mica i enquadrant la fotografia deixant de banda l’entorn que no sempre és perfecte.

Siguem realistes, no ens deixem entabanar per tot el que veiem a Instagram. La vida de la gent a Instagram no és la vida real, és la porció més maca, una mica decorada i retallada.