Menys és més, qui ho havia de dir?

Escrit a 21 setembre 2016 a Blog, Reflexions · Escrit per: Jèssica Enrique
menys-es-mes-escala-minimalista-srmunera

Fa uns dies pensava en aquelles pàgines web dels anys 90. Les recordeu? Us heu parat a pensar com ha canviat el disseny web en els últims anys?

Les pàgines dels inicis d’Internet eren fosques, atapeïdes i poc intuïtives. Em recorden a les botigues de xinesos on no és gens fàcil trobar-hi el que busquem perquè tot està amuntegat i hi ha articles per tot arreu, sembla que t’hi falti l’aire.

Per contra, les pàgines actuals són com les botigues de mobles de disseny, aquells que valen molts calés i que no t’has de muntar tu mateix. Són espais amplis, amb molta llum, t’hi sents com a casa i s’hi respira calma.

Les primeres webs eren plenes de colors, botons, anuncis i elements emergents, en canvi les sites d’avui dia són molt minimalistes.

En el disseny actual es valora molt el fet d’incloure només la informació imprescindible i destacar el que és realment important. Anys enrere es destacava tot i es provocava l’efecte contrari, res semblava important i les webs eren laberints indesxifrables.

Amb els anys i sobretot amb l’arribada de les webs responsives es va passar al flat design, al disseny minimalista i el blanc va passar a tenir un paper cabdal. Les pàgines van passar a ser lluminoses i funcionals i la tria de colors era un dels punts claus a l’hora de dissenyar una web com també els elements a destacar. Ara no hi ha res que distregui, el minimalisme, l’ús d’espais en blanc i una gamma de colors adequada per alguns elements concrets fa que l’usuari es fixi en allò que realment paga la pena.

Amb aquest canvi en el concepte del disseny s’ha aconseguit donar més valor al contingut que al contenidor. Destaca més el producte o servei que volem vendre que el disseny mateix i aquí hi radica l’èxit. Menys és més.

Esperem no tornar-nos a sentir mai dins una botiga plena d’objectes amuntegats quan naveguem per Internet i puguem respirar com cal.