¡Sesioneo que te veo!

Escrit a 19 juny 2017 a Blog, Reflexions · Escrit per: Martha Ballús
bunkerescarmelsesioneob

Divendres tarda. Adolescents carregats amb bones càmeres. Noies maquillades. Nois ben posadets. Elecció de llocs emblemàtics, estrafolaris, bells o característics. Attrezzo per anar canviant de roba. Moda al dia. Estils per a tots els gustos. Uns miren, altres posen, altres fotografien… és la 080? No! És una tarda de “Sesioneo”!

 Les xarxes socials no sols determinen la nostra manera de relacionar-nos online, sinó també les de les relacions comunes dels nostres adolescents.

Qui no té “Insta” o canvia constantment la foto de perfil del “Whats”, està desfasat o com diuen ells no té “flow”…

De sobte, veig la monada de filla de la meva amiga dient coses com ara: “Mama i els texans trencats negres?” “UUfff sense planxar?” “Porta, porta que ja me’ls repasso jo, mare.”

Cara “d’estupefacció” -per part meva- seguida d’una explicació d’allò més normal entre els progenitors de Teenagers.

– És que l’Aurora ha quedat per fer “sesioneo”, aquesta tarda… (com qui diu que va al cine, quan anar al cine no era un luxe!)

I “tatxan”! Passa la noieta, que ni per un spot de Martini estaria tan rebonica. Maquillada (sense passar-se), amb la seva preciosa melena pentinada, amb un vestit d’estiu senzill i elegant que deixa veure les seves llargues cames (no sé com s’ho fa aquesta generació d’ara, que totes les nenes tenen cames llargues!) i dues bosses, una amb roba de recanvi i l’altra amb el mòbil (que no falti) i algunes “xuxes”…

I és que el “sesioneo” és precisament això, quedar un grup d’amics (els nois no se n’escapen!) per fer-se fotos amb la càmera del pare o la mare, durant un bon munt d’hores per anar captant diferents llums i llocs. Les fotos poden ser individuals o grupals. De cara, d’esquenes (última moda, per cert), dels peus (especial “estiu”)… La gràcia està, també, en variar la roba (o “tunnejar-se”: pot ser només un complement el que canviï, les ulleres, la bossa, les xancles ara que vénen vacances) i apa: foto va i foto ve!

I després diuen que els nostres joves no són creatius???

Per començar, dominen la tècnica del retoc d’imatges com nosaltres dominàvem els “ioios”, després, miren i rebusquen paratges curiosos per arreu.

Per seguir, aprenen a fer servir càmeres que són gairebé d’us de “Pulitzer”, fan unes fotos fantàstiques i a sobre s’animen els uns als altres donant-se “likes” o icones d’aplaudiment a dojo.

I això, sense comptar la feina prèvia: escollir la roba, coordinar colors, els accessoris, mirar “la méteo”, la sessió de maquillatge /“pelu” casolana, etc. Què carai que són magnífics sí senyor i a sobre… sense gastar ni un duro!