¡Súbelo, súbelo!

Escrit a 7 juny 2017 a Blog, Comunicació digital · Escrit per: Martha Ballús
wallapop-compra-venda

Hestanterías, gaiteros de cerámica, micro hondas, mesas de villar, vestidos de primera comunión, cortafianbres, trajes de la danza del vientre o una pesseta de Franco… aquestes i d’altres rareses les pots trobar des del sofà de casa i al teu mòbil gràcies a Wallapop. Tot un univers per explorar, riure o plorar!

Wallapop és un app que en principi, anava destinat a fer guanyar algun dineret extra als millenials, però a la curta, qualsevol persona des de mestresses de casa, fins a frikis de l’automoció l’han anat usant com un bon recurs per posar preu a allò que ja no fan servir.

I a qui venen? Doncs, el target també és molt divers. Penseu que gràcies a apps com aquesta -aparegudes en la confluència econòmica de crisi permanent en la que estem immersos- ja s’han anat perdent els perjudicis de comprar de segona mà o bé, perquè comprar a baixos preus genera una satisfacció fantàstica o bé, perquè la nova filosofia de vida “eco-bio de sostenibilitat i reciclatge” ho propicia.

Sabíeu que Wallapop s’ha convertit en l’startup catalana més prometedora i de les espanyoles amb més futur? L’any passat, es xifrava que el seu cost estava en uns 219 milions… i el més curiós de tot, sense guanyar ni un euro!*

Actualment, gràcies en part, als seus accionistes entre els quals hi ha: Antena3, Godó o Grupo Zeta, entre els espanyols o bé, Accel Partners (accionista també de FB o Dropbox), Inside Venture Partners (accionista també de Twitter) o Vostok (accionista de Blablacar entre d’altres), la companyia s’ha llençat al gegant mercat que suposa EEUU.

Poc es pensaven en Gerard Olivé i en Miguel Vicente, el maig de 2015 que el fenomen Wallapop arribaria a tothom. Fins i tot a Iaies de 84 anys i acostumades a comprar al Passeig de Gràcia, que ara demanen a fills i nets: “He de comprar una Nespresso. Que series tan amable de buscar-ho en allò que tens al mòbil de comprar de segona mà i que anuncien per la tele?”.

Perquè sens dubtes, una de les cartes que millor han sabut jugar ha estat la de deixar-se aconsellar per l’agència Drop&Vase i combinar els mitjans online amb els offline, anunciant-se per exemple a TV amb un eslògan molt ben trobat: https://www.youtube.com/watch?v=1U2JjwcWBms i utilitzant un jingle més que enganxós: https://www.youtube.com/watch?v=6StimAMt2Uw

Tot això, naturalment, deixant de banda els publicitaris aficionats que sense “cobrar un ral” ens regalen “perles” com ara aquestes que em semblen dignes de compartir:

 

… que tot i dur tacó, em permetrien sortir disparada del “barrabassat” casament i arribar a la cita amb en “Marc L.” que ven les magnífiques vambes amb rodes que tant desitja la meva nena!